Teixit Empresarial

Chocovic, Casa Taradellas, Granja Armengol i Colonia Malars

Història:

Es va fundar al 1872, una petita empresa familiar: Xocolates Arumi.

Fundació:

Es va fundar al 1872, aquest any va néixer a la ciutat barcelonina de Vic una petita empresa familiar: Xocolates Arumi. La companyia elaborava xocolata per a clients de la zona i, a poc a poc, va anar personalitzant els seus productes per satisfer els gustos i necessitats dels seus clients.

Evolució:

A partir del 2009, l’empresa es absurvida pel grup Barry Callebaut, que es un dels principals fabricants de cacao a escala mundial.

Actualitat:

Avui Chocovic suma els avantatges de pertànyer a un gran grup amb el coneixement tècnic i l’experiència de la seva llarga tradició xocolatera.

Tipus d’empresa:

Desde el seu naixement és una empresa familiar.

Treballadors:

Chocovic té de 11 a 50 treballadors,

Desde el seu naixement és una empresa familiar.

Casa Taradelles

número de treballadors  2200

Casa Tarradellas neix el 1976 com una empresa familiar

que inicialment es dedica a producir fuet com un compliment de les ectivitats de pagès que feia el propietari 

a partir del 1997 comencen a fer pizzas aixó fa que la empresa creixi 

al rarc de aquests anys la empresa a anat creixent i a passat de produir diversos productes fins a convertirse a una multinacional que exporta per tot el mon 

actualment ven els seus productes a nestle o a mercadona 

Granja Armengol

INTRUDDUCIO:

-Granja Armengol som una empresa familiar d’ artesans de Gurb (Osona) dedicada a l’elaboració de productes làctics naturals, frescos i saludables.

La masia de l’Armengol està situada al terme municipal de Vic (Osona) i va ser adquirida per Guillem Armengol al 19 de maig de 1086.

-tè 65 traballadors 

-La nostra família som agricultors i ramaders des de tota la vida i l’Armengol va ser la segona granja de la comarca d’Osona en produir llet. L’elaboració dels nostres productes segueix uns processos tradicionals combinats amb la tecnologia actual que ens permet obtenir uns aliments bons d’alta qualitat i molt saludables.

HISTORIA:

-La Granja Armengol va començar produint llet l’any 1951 i venent-la a les botigues i pastisseries de la comarca.

-El 1955 vàrem obrir la primera lleteria a Vic i vàrem començar a elaborar nata i mantega. Als primers anys, la llet la veníem crua i a granel, es portava matí i tarda a la botiga aixin de munyir i encara calenta, i la gent la venia a buscar amb un pot de casa. Quan es va prohibir la venda de llet crua, vàrem haver d’adaptar-nos i aprendre a pasteuritzar i envasar la llet per tal de poder continuar comercialitzant la matèria prima de la família. A partir d’aquí vàrem començar a elaborar i a comercialitzar els nostres productes en botigues pròpies (i en diferents punts de distribució), permeten oferir als nostres clients productes directes del productor fets del dia, molt frescos i mantenint l’essència natural del producte.

Actualment els fills seguim amb la tradició familiar, mantenint les receptes artesanes, i alhora innovant i elaborant productes nous derivats de la llet per oferir una gamma variada i origina.

FUNDACIO:

-La nostra principal filosofia és elaborar productes saludables i bons. Granja Armengol es compromet dia a dia a continuar amb el valor familiar que sempre ha estat present a casa nostre: el respecte per la qualitat de la matèria prima i els processos d’elaboració artesana. Gràcies al qual intentem obtenir uns productes tan sans i saludables com ens sigui possible, naturals, frescos i d’alta qualitat.

Malars

Colònia tèxtil formada per 25 habitatges i la fàbrica. Hi havia també una església, un economat, una fonda i una escola. Ara només resten uns quants habitatges deshabitats, l’habitatge de l’antic director, la turbina i l’església. Els edificis estan units entre si al llarg i perpendicularment. L’edifici de l’entrada principal està construït, a la banda del Ter, sobre roca. La colònia està situada entre el Ter i el Gurri.

L’any 1963, i dalt d’una muntanyeta a pocs metres de la vella, es va construir la nova fàbrica, ja que la vella s’inundava quan el riu baixava crescut. des del 1990 no s’han fet més reformes.

Aquesta fàbrica nova va tancar el 1996, però el 1999 Diemen la va comprar. La colònia està en molt mal estat. Des del 1990 no hi ha hagut cap tipus de manteniment. 

Ara l’empresa està totalment abandonada i espera a que es faigi com un “museu” a l’aire lliure.

.